Home » Recepten » Recept amandelcake

Recept amandelcake koolhydraatarm

Recept Amandelcake
PDF – 272.7 KB 39 downloads
Rating: 5 sterren
1 stem

Ingrediënten:

160g amandelmeel

160g boter

100g erythritol
4 eieren
1 theelepel bakpoeder

snufje zout

 

Variatie:

Erythritol bronze (100 – 120g), erg lekker. Je kan ook een deel van de boter vervangen door monchou. Je kan stukjes (wal)noot toevoegen of cranberries (niet koolhydraatarm).

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C.

Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier.

Meng het amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout.

Voeg de eieren toe en mix het geheel goed door elkaar.

Doe het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.

Bak in ca. 30 minuten (met de heteluchtoven) op 175°C gaar.

De oven niet openen en de cake in de oven laten afkoelen. Anders zakt de cake erg in.