Home » Recepten » Recept amandelbrood

Recept amandelbrood koolhydraatarm

Recept Amandelbrood
PDF – 272.3 KB 21 downloads
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ingrediënten:

400g amandelmeel
100g erythritol
6 eieren
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

 

Variatie:

Je kan stukjes (wal)noot toevoegen of cranberries (niet koolhydraatarm).

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier. Meng het amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout. Voeg de eieren toe en mix het geheel goed door elkaar. Doe het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak in ca. 30 minuten (met de heteluchtoven) op 175°C gaar. Het beslag word in de oven niet vloeibaar, daarom is het belangrijk de bovenkant glad te strijken. Om het amandelbrood makkelijk uit de cakevorm te halen kun je de vorm bekleden met bakpapier.

Het brood heeft een lichte smaak van amandelen. Je kunt het zo eten, maar je kunt het ook beleggen.